Henkilökuva

 

Nimeni on Tom PackalénOlen perussuomalaisten kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen.

Olen viidennen sukupolven helsinkiläinen, teini-ikäisen tytön isä ja reilun Suomen kannattaja. Asiassa kuin asiassa.

Ammatiltani olen poliisi, tarkemmin ottaen Helsingin päivystävä komisario. Yli 20:n vuoden työkokemus on vienyt minut päivittäiseen kosketukseen pääkaupunkiseudun rikollisuuden kanssa.

Olen nähnyt niin läheltä niin paljon epäoikeudenmukaisuutta, että olen oppinut uskomaan oikeudenmukaisuuteen enemmän kuin mihinkään muuhun asiaan.

Oikeudenmukaisuus on myös syy siihen, miksi olen politiikassa. Minä tunnen kadut ja kabinetit. Tiedän mikä on oikein ja mikä väärin. Tunnen sekä kirjoitetun että moraalisen lain ja elän myös oppieni mukaan. Luonteeltani olen peräänantamaton ja vien ajamani asiat määrätietoisesti loppuun saakka.

Vapaa-aikani kuluu liikunnallisissa ja maanpuolustuksellisissa harrastuksissa. Olen aktiivinen reserviläistoiminnassa ja toiminut mm. Suomen sotilas 7-ottelujoukkueen valmentajana.

Rajuimmat fyysiset urakkani olen kokenut maailman kovimmassa seikkailu-urheilukilpailussa Eco Challengessa (3), jossa taivalletaan 7-10 vuorokauden aikana yhteensä 500 km pelkällä lihasvoimalla. Siinä skabassa eivät vanhat meriitit auta. Ei melonnan SM-kulta, ei nyrkkeilyn poikien SM-hopea, eikä edes jäsenyys Mustanaamiokerhossa.

En ole syntynyt kultalusikka suussa, enkä ole koskaan saanut mitään ilmaiseksi. Niin on hyvä, sillä rehellinen työ pitää yksilön ja valtakunnan oikealla tiellä.

                                           Toteuta unelmasi ja uskalla elää.

T: Tomppa

P.S. Tässä vielä muutama fakta itsestäni:

Synnyin 5.10.69 Kätilöopistolla. Minulla on vuonna 1997 syntynyt tytär.

Olen Kallion kundi ja kävin Aleksis Kiven peruskoulun. Armeijaan menin 17-vuotiaana. Nykyiseltä sotilasarvoltani olen ylivääpeli.

Valmistuin poliisiksi vuonna 1990. Olin kaksi kuukautta passipoliisina, josta siirryin suoraan rikospoliisiin. Siellä toimin kaksi vuotta petosrikostutkijana ja kahdeksan vuotta omaisuusrikostutkijana.

Sain ansiokkaasta toiminnastani Helsingin poliisilaitoksen komentajan kiitoskirjan v. -94. Voin ylpeänä mainita, että kyseisiä kunnianosoituksia jaettiin rikostutkijoille 90-luvulla kaikkiaan vain kolme kappaletta.

Toimin päivystävänä komisariona Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksessa. Vastasin työvuorollani poliisin operatiivisesta toiminnasta Helsingissä ja toimin yleisjohtajana vaativissa operatiivissa tilanteissa.

Nyt vaikutan perussuomalaisena kansanedustajana ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna. Olen eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan ja perustuslakivaliokunnan jäsen sekä varajäsen puolustusvaliokunnassa. Toimin myös Eduskunnan urheilukerhon johtokunnassa ja Suomen kehityspoliittisen toimikunnan  jäsenenä.