Henkilökuva

 

Nimeni on Tom Packalén. Olen perussuomalaisten kansanedustaja ja olen ehdolla kevään 2015 eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä. Kansanedustajatyöni lisäksi olen Helsingin kaupunginvaltuuston ja kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen.

Olen viidennen sukupolven helsinkiläinen ja reilun Suomen kannattaja asiassa kuin asiassa.

Ammatiltani olen poliisi, Helsingin päivystävä komisario. Yli 20:n vuoden poliisityö on vienyt minut päivittäiseen kosketukseen pääkaupunkiseudun rikollisuuden kanssa.

Olen nähnyt läheltä paljon epäoikeudenmukaisuutta ja uskon oikeudenmukaisuuteen enemmän kuin mihinkään muuhun asiaan.

Oikeudenmukaisuus on myös syy siihen, miksi olen politiikassa. Tunnen kadut ja kabinetit. Tiedän, mikä on oikein ja mikä väärin. Tunnen sekä kirjoitetun että moraalisen lain ja elän myös oppieni mukaan. Luonteeltani olen peräänantamaton ja vien ajamani asiat määrätietoisesti loppuun saakka.

Vapaa-aikani kuluu liikunnallisissa ja maanpuolustuksellisissa harrastuksissa. Olen aktiivinen reserviläistoiminnassa ja toiminut mm. Suomen sotilas 7-ottelujoukkueen valmentajana.

Rajuimmat fyysiset urakkani olen kokenut maailman kovimmassa seikkailu-urheilukilpailussa Eco Challengessa, jossa taivalletaan 7-10 vuorokauden aikana yhteensä 500 kilometriä pelkällä lihasvoimalla. Siinä skabassa eivät vanhat meriitit auta. Ei melonnan SM-kulta, ei nyrkkeilyn poikien SM-hopea, eikä edes jäsenyys Mustanaamiokerhossa.

En ole syntynyt kultalusikka suussa, enkä ole koskaan saanut mitään ilmaiseksi. Niin on hyvä, sillä rehellinen työ pitää yksilön ja valtakunnan oikealla tiellä.

Toteuta unelmasi ja uskalla elää.

T: Tomppa

 

Tässä vielä muutama fakta itsestäni:

Synnyin 5.10.69 Kätilöopistolla.

Olen Kallion kundi ja kävin Aleksis Kiven peruskoulun. Armeijaan menin 17-vuotiaana. Nykyiseltä sotilasarvoltani olen ylivääpeli.

Valmistuin poliisiksi vuonna 1990. Olin kaksi kuukautta passipoliisina, josta siirryin rikospoliisiin. Siellä toimin kaksi vuotta petosrikostutkijana ja kahdeksan vuotta omaisuusrikostutkijana.

Sain ansiokkaasta toiminnastani Helsingin poliisilaitoksen komentajan kiitoskirjan vuonna 1994. Voin edelleen ylpeänä mainita, että kyseisiä kunnianosoituksia jaettiin rikostutkijoille 1990-luvulla kaikkiaan kolme kappaletta.

Toimin päivystävänä komisariona Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksessa. Vastasin työvuorollani poliisin operatiivisesta toiminnasta Helsingissä ja toimin yleisjohtajana vaativissa operatiivissa tilanteissa.

Nyt vaikutan perussuomalaisena kansanedustajana ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna. Olen eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan ja perustuslakivaliokunnan jäsen sekä puolustusvaliokunnan varajäsen. Toimin myös Eduskunnan urheilukerhon johtokunnassa ja Suomen kehityspoliittisen toimikunnan jäsenenä.